Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Elokuvasta peliksi

Menestyvät elokuvat kiinnostavat pelien suunnittelijoita yhtä paljon kuin katsojiakin. On myös elokuvan tekijän etu, jos idea poikii rahaa pelimaailmassa itse filmin jo pölyttyessä hyllyillä. Kun filmi siirtyy peleihin, niiden juoni jatkaa kehitystään ja joskus jopa uusia hahmoja liitetään juoneen mukaan.

Filmi sankareiden ja taistelijoiden ympärille rakennettuja pelejä on lukemattomia. Niistä jo vanhoja tekijöitä ovat esimerkiksi Rambo, Indiana Jones ja Likainen Harry.

Terminaattori ja Transformers ovat robotteja avaruudesta, joiden siirtyminen peleihin ei ollut vaikeaa, sillä hahmot omasivat tarpeeksi yli-inhimillisiä voimia ja sekä kykyjä. Avaruudesta tulivat myös Alien ja Predator ensin omina filmeinään ja sittemmin ne kohtasivat toisensa elokuvassa Alien vs. Predatorin. Molemmat filmit jatkoivat suosiotaan videopeleinä.

Muutamien filmien eläin-hirviötkin ovat hypänneet kevyesti peleihin hurjastelemaan. Näistä mainittakoon King Kong, joka oli myötätuntoa herättävä väärinymmärretty gorilla sekä Tappajahai, joka menestyi filmisarjana jonkin aikaa.

Leppoisista perhe- tai lasten elokuvista on helppo harppaus lasten peleihin, ja juuri näin tekivät Wallace ja Gromit, Casper-haamu sekä vanha klassikko Nalle Puh.

Scarface eli arpinaama on Casinoeuron videopeleistä löytyvä voimakkaasi räiskyvä ampumispeli, jossa käytät strategiaa pelin jatkumiseksi ja voittojen kasvattamiseen. Scarface-arpinaama on tunnettu kuubalainen gangsteri, joka häikäilemättömästi ja ahneasti rahastaa huumeiden ja vakivallan merkeissä. Elokuvan ensimmäinen toimintaseikkailupeli julkaistiin 2006 nimellä The world is yours eli maailma on sinun.

Elokuva The Matrix edusti 1999 uutta ja varsin monimutkaista ideaa, että maailmamme ei ole suinkaan oikea, vaan koneiden kehittämä, johon meidät on salavihkaa tuotu oikeasta maailmasta. Filmin sankarit tietenkin paljastavat mikä on ja mikä ei ole todellisuutta. Elokuvaa seurasi lukuisat videopelit, joista merkittävimmät: Enter the Matrix (2003), jota varten elokuvan filmintekoa on jatkettu, The Matrix Reloaded; The Matrix Online (2004) sekä MMORPG The Matrix Revolutions; [135][136] and The Matrix: Path of Neo (2005).
Lista jatkuu. Ehkä videopelin pelaamista helpottaa, jos tiedät hahmoista ja heidän seikkailuistaan elokuvan kautta. Ehkäpä pelaaja tuntee olevansa mukana suositun elokuvan maailmassa. Mikä sitten syy onkaan, suosittujen elokuvien suosio jatkuu moninkertaisina, kun niistä kehitetään kaikkien tuntema videopeli.