Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Kuuluisia Suomalaisia mies-näyttelijöitä

Suomessa siis suositaan kotimaista, ja suosittuja näyttelijöitä on runsaasi. Kuuluisuutta sekä myös tunnustusta työstään näyttelijöille jaetaan vuosittain Jussi-patsain, joka on Suomen elokuva-alan palkinto. Palkintoa on jaettu 1944 vuodesta lähtien.

Tauno Palo sekä Lasse Pöysti saivat jopa kolme Jussia uransa aikana. Kahdeksalle muulle kuuluisalla näyttelijälle Jussi on myönnetty jo kaksikertaa ja nämä näyttelijät ovat Martti Kainulainen, Tommi Korpela, Hannu Lauri, Vesa-Matti Loiri, Paavo Pentikäinen, Joel Rinne, Martti Suosalo ja Rauli Tuomi.

Mustavalkoisen filmin ajoilta ei taida olla yhtään esitystä, joissa ei olisi ollut Paloa, Pöystiä tai Rinnettä, joten heidän palkinto-saavuuksiaan ei jouda kukaan ihmettelemään. Muistettakon myös, että Speden filmiura pyöri vahvasti Turhapuron ja huumorin piireissä, joten monta kilometriä on kertynyt filmiä myös Loirin uralle.

Nykyistä ja nuorempaa näyttelijän uraa edustavat Eero Aho, Eero Ritala Joonas Saartamo, Ville Virtanen, Samuli Niittymäki, Peter Franzén, ja Jussi Vatanen.

Elokuvan ja tv:n katsojille ovat tuttuja myös Heikki Nousiainen, Samuli Edelmann, Janne Reinikainen ja Hannu-Pekka Bjökman.