Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Kuuluisia Suomalaisia nais-näyttelijöitä

Suomalaisista elokuvista ja tv:stä on tullut tutuksi myös erittäin monta naisnäyttelijää, ja Jussi-palkinto on rapissut heillekin. Emma Väänänen palkittiin jopa neljä kertaa uransa aikana. Kolme Jussia saavuttaneita näyttelijättäriä ovat Outi Mäenpää, Kati Outinen ja Eeva-Kaarina Volanen. Kahdesti pääosasta palkittuja ovat Eeva Eloranta, Leea Klemola, Liisamaija Laaksonen, Elena Leeve, Rauni Luoma ja Tuula Nyman.

Mustavalkoisilta ajoilta asti tunnettu Väänänen olikin tosi tekijä Niskavuoren emäntänä ja noilta ajoilta kauniita filmitähtiä olivat myös Volanen, Annikki Arni, Regina Linnanheimo ja Ansa Ikonen.

Kuuluisuutta on kerääntynyt jo monelle nuoremman sukupolven näyttelijättärellekin. Heitä ovat muun muassa Kaija Pakarinen, Irina Björklund, Eeva Litmanen, Tea Ista, Maija Karhi ja Elina Knihtilä.

Näyttelijän uran valinneet ja siinä erityisesti pärjänneet nuoria näyttelijättäriäkin on paljon. Heistä mainittakoon Pamela Tola, Minna Haapakylä – joka on näytellyt myös ulkomailla – Armi Toivanen, Katja Küttner ja Laura Birn.

Erinomaisen hauskoja sekä puhuttelevia elokuvia tehdään Suomessa nykyään kiitettävän paljon, ja työsarkaa näyttelijöille riittää myös tv:ssä ja teatterin näyttämöillä.